România va fi gazda Centrului Cyber al UE

România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene, a anunțat joi (10.12.2020), pe Twitter, ministrul de externe Bogdan Aurescu.

„Succes excepțional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, București va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenție UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de Securitate Cibernetică”, a scris Bogdan Aurescu.

România a câștigat finala pentru găzduirea Centrului Cyber în fața Belgiei și a altor cinci state care se aflau îmn cursă – Luxemburg, Germania, Polonia, Lituania și Spania.

România este unul dintre puținele state membre UE care până în acest moment nu găzduia o agenție europeană.

Centrul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înființat pentru a îmbunătăți coordonarea cercetării și a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investițiilor pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologică și industrială în materie de securitate cibernetică.

Sursă foto: kronosbilisim.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *