Parrot va produce sisteme de drone pentru armata și guvernul SUA

Compania producătoare de drone Parrot a fost selectată pentru a furniza sisteme de aeronave fără pilot (UAS) pentru guvernul american, pentru operațiuni militare și alte activități federale, potrivit Army Technology.

Compania a fost aleasă în cadrul programului Blue sUAS de către armata SUA și Unitatea de inovare în domeniul apărării (DIU), organsim aflat în coordonarea Departamentului Apărării (DoD).

Programul Blue sUAS este un spin-off al programului de recunoaștere cu rază scurtă de acțiune (SRR) lansat pentru a accelera achiziționarea de drone sigure și ultraportabile pentru armata SUA, agențiile federale și operațiunile guvernamentale.

Ca parte a programului Blue sUAS, Parrot a fost invitată luna trecută să facă o demonstrație a soluțiilor în cadrul unui eveniment virtual. Cu această ocazie, compania a dezvăluit două noi drone de recunoaștere tactică, ANAFI USA MIL pentru forțele militare și ANAFI USA GOV pentru agențiile federale.

Cele două drone se bazează pe platforma ANAFI USA a Parrot, dar încorporează caracteristici suplimentare pentru a îndeplini cerințele armatei și agențiilor federale.

Sursă foto: dronewatch.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *