Forțelor Aeriene Regale Canadiene vor disloca un detașament la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, care va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române, sub comandă NATO, a informat miercuri (27.08.2020) biroul de presă al MApN.

Militarii români și canadieni vor executa, în perioada septembrie-decembrie, misiuni cu aeronave CF-188 Hornet, F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR, se precizează în comunicat. Detașamentul canadian este format din aproximativ 145 de piloți și membrii ai personalului tehnic, cu șase aeronave CF-188 Hornet.

Potrivit MApN, este al patrulea an la rând când Forțele Aeriene Regale Canadiene execută misiuni la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele canadiene.

Dislocarea avioanelor CAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate, mai precizează MApN.

Sursă foto: defpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *