Agenția franceză de achiziții în domeniul apărării (DGA) a primit, la 31.07.2020, prima dintre cele două aeronave ușoare de supraveghere și recunoaștere – ALSR (avions légers de surveillance et de reconnaissance), scrie DefPost.

Sistemul ALSR este compus dintr-o aeronavă Beechcraft King Air 350 și diverse echipamente pentru îndeplinirea misiunilor de tip ISR (intelligence, recunoaștere și supraveghere).

Cele două aeronave sunt destinate forțelor aeriene franceze și au fost comandate în iunie 2016 de la Sabena Technics and Thales.

Aeronavele ALSR sunt capabile să îndeplinească misiuni de intelligence cu o încărcătură logistică redusă și o ușurință mare de desfășurare. ALSR va fi implementat de forțele aeriene pentru sprijinul structurilor de informații militare franceze. Acestea vor fi complementare cu alte mijloace de colectare a informațiilor (de ex. drone, avioane de vânătoare Rafale, aeronave de patrulare maritimă Atlantique 2 etc.).

Legea privind planificarea militară 2019-2025 (LPM) prevede o flotă de opt aeronave ALSR până în 2030. Ca parte a componentei de apărare a planului de sprijin aeronautic, comanda pentru al treilea ALSR va fi realizată înainte de termenul anticipat inițial, în vederea livrării sale până în 2023.

Sursă foto: defpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *