Aeronave ale Forțelor Aeriene din Norvegia și SUA interceptate de avioane de luptă ruse

Avioane de vânătoare ruse au fost desfățurate pentru a intercepta un avion de recunoaștere P-3C Orion al Forțelor Aeriene Norvegiene deasupra Mării Barents și trei aeronave aparținând Forțelor Aeriene și Forțelor Navale ale SUA – P-8A Poseidon, RC-135 și o dronă MQ-9A Reaper, deasupra Mării Negre, potrivit unui comunicat al Centrului Național de Control a Apărării (CNCA), informează TASS.

Sistemul rus de control al spațiului aerian a detectat ținte aeriene în Marea Barents și Marea Neagră care zburau spre frontiera de stat rusă la 14.07.2020, se arată în comunicat.

„Avioanele de luptă ale forțelor aeriene de alertă din Flota de Nord și Districtul Militar de Sud au fost desfășurate pentru a identifica și intercepta țintele”, a precizat CNCA.

Aeronavele de luptă ruse au urmărit avioanele de recunoaștere de la o distanță de siguranță, iar zborurile au continuat conform normelor internaționale de utilizare a spațiului aerian, a subliniat CNCA.

„După ce aeronavele de recunoaștere s-au îndepărtat de granița de stat a Rusiei, avioanele ruse s-au întors pe câmpurile aeriene”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: tass.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *