Pe fondul tensiunilor crescânde la granița cu China, armata indiană urmează să achiziționeze alte 72.000 de puști de asalt Sig Sauer 716 din SUA, scrie DNA India.

Comanda pentru cel de-al doilea lot de puști de asalt vine după ce primul (tot de  72.000 de modele) a fost deja livrat forțele indiene pentru a fi folosit de trupele din Comandamentul de Nord și din alte zone operaționale.

Armata indiană a primit primul lot de puști de asalt Sig Sauer pentru a-și spori operațiunile de contra-terorism. Acestea au fost achiziționate prin programul de achiziții rapide.

Noile puști vor înlocui actualul sistem indian de arme mici (INSAS) de 5,56 x 45 mm, utilizate de armată și fabricate local de către Uzinele Ordnance.

Cele aproape 150.000 de arme de asalt urmează a fi folosite pentru operațiuni de combatere a terorismului, precum și pentru securitatea și controlul la frontieră. De asemenea, pentru a acoperi necesarul forțelor armate, vor fi produse la fabrica Amethi, în colaborare cu Rusia, modele ale AK-203.

În plus, ministerul indian al apărării a mai comandat 16.000 de mitraliere ușoare din Israel pentru a-și acoperi deficitul.

Sursă foto: topwar.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *