Trei avioane antisubmarin ruse Tu-142 au efectuat o misiune programată, cu o durată de 12 ore, în spațiul aerian internațional deasupra Mării Barents și a Atlanticului de Nord-Est, a precizat vineri (03.07.2020) biroul de presă al Flotei de Nord a Federației Ruse, informează TASS.

„Pe 03.07.2020, trei avioane antisubmarin Tu-142 din Flota de Nord au îndeplinit o misiune programată deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei, precum și a Atlanticului de Nord-Est. Zborul a durat peste 12 ore. Avioanele au acoperit distanță de 7.000 de kilometri în această perioadă de timp”, a declarat biroul de presă al flotei.

„Avioanele de vânătoare norvegiene F-16 și aeronavele F-35 dislocate la Baza Aeriană Keflavik din Islanda au monitorizat aeronavele ruse în anumite etape ale traseului”, se mai arată în comunicat.

Biroul de presă al flotei a subliniat că echipajele practicau zborul pe un teren neutru. La întoarcere, Tu-142 a alimentat în zbor de la cisternele aeriene model IL-78 ale forțelor aerospațiale ruse.

„Aeronavele Flotei de Nord au acționat respectând cu strictețe regulile internaționale privind spațiul aerian, fără a încălca frontierele altor state”, se menționează în finalul comunicatului.

Sursă foto: defpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *