Armata sud-coreeană consolidează monitorizarea vecinului din nord, după ce Phenian-ul a amenințat că va lua măsuri militare împotriva Coreei de Sud, arată  The Korea Times.

Într-o declarație emisă sâmbătă (13.06.2020), sora liderului nord-coreean, Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a declarat că armatei i se va încredința să facă „următorul pas” împotriva sudului, fiind cea mai recentă declarație agresivă dintr-o serie de amenințări făcute de către oficialii nord-coreeni ca răspuns la pliantele anti-Phenian trimise peste graniță de activiști.

Pe fondul îngrijorărilor cu privire la posibila provocare din partea Coreei de Nord la frontiera maritimă sau în apropierea zonei demilitarizate care separă cele două state, statul major al armatei sud-coreene a precizat că nu au existat, deocamdată, activități neobișnuite din partea nordului.

„Urmărim îndeaproape mișcările militarilor din Coreea de Nord și menținem o postură fermă de pregătire militară. Deocamdată, nu a existat niciun incident”, a declarat purtătorul de cuvânt al statului major, colonelul Kim Jun-rak.

Descriind tensiunile actuale din peninsulă ca fiind „extrem de ridicate”, ministrul apărării de la Seul, Jeong Kyeong-doo, a declarat că armata menține o postură fermă de pregătire „împotriva tuturor situațiilor posibile”.

În timpul unui seminar de la Seul, ministrul a spus că armata a investit un buget foarte mare în îmbunătățirea capacităților de a răspunde eventualelor amenințări de securitate, inclusiv la cele provenite din Coreea de Nord.

Acesta a mai menționat că avioane de luptă F-35 și drone Global Hawk au fost desfășurate pentru a face față amenințărilor externe.

„Pentru a limita și a răspunde eficient amenințărilor din Coreea de Nord, militarii noștri vor continua să dezvolte diverse măsuri pentru implementarea unei strategii de descurajare care se bazează pe o alianță fermă între Coreea de Sud șiSUA”, a spus ministrul sud-corean.

Sursă foto: fpri.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *