Liderul Armatei Naționale Libiene (LNA), Khalifa Haftar, a emis luni (08.06.2020) o declarație cu privire la intervenția militară a Turciei, stat membru NATO, în treburile interne ale statului nord-african, scrie AMN News.

„Astăzi și mai mult ca oricând, este sigur pentru toată lumea că Turcia, țară NATO, își folosește calitatea de membru pentru a controla și ocupa Libia fără ca restul țărilor NATO să aibă vreun interes în acest sens”, se arată în declarație.

Khalifa Haftar a mai precizat că integritatea și suveranitatea Libiei va fi apărată de LNA în fața inamicului turc, care încearcă să destabilizeze statul.

„Milițiile Al-Wefaq, mercenarii și teroriștii lui Erdogan au intrat în unele orașe din vestul Libiei, unde au comis crime, execuții, au distrus, au furat și au vandalizat”, a mai spus liderul LNA.

Declarația mareșalului Haftar s-a încheiat astfel: „Astăzi spunem oamenilor noștri că armata națională lucrează cu toată forța și determinarea pentru a restabili securitatea și stabilitatea în toată Libia, în cooperare și coordonare cu prietenii săi internaționali și regionali și cu Națiunile Unite”.

Turcia este principalul susținător al guvernului de la Tripoli reunoscut internațional (GNA), pe care l-a sprijinit puternic din punct de vedere militar. Recent, GNA a anunțat că a recâștigat controlul total asupra capitalei libiene, după mai bine de un an de lupte cu forțele lui Kahlifa Haftar.

Sursă foto: rfi.fr

One thought on “Liderul Armatei Naționale Libiene avertizează NATO cu privire la implicarea Turciei în războiul civil libian”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *