Pentagonul intenționează să cheltuiască 668 de milioane de dolari din finanțarea suplimentară oferită de guvernul SUA, în contextul pandemiei de coronavirus pentru a sprijini producătorii vulnerabili, în special pe cei din domeniul industriei torpilelor submarine, al motoarelor de aeronave și  al micro-electronicii. O serie de companii din aceste domenii au fost printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Fondul de bază al industriei de apărare este în valoare de 668 de milioane de dolari și reprezintă doar o parte din cei 10,5 miliarde de dolari pe care Departamentul Apărării (DoD) i-a primit în cadrul pachetului „CARES Act” – de 2,1 trilioane de dolari, arată DefenseNews.

DoD a prezentat vineri (29.05.2020) planul său de cheltuieli de 54 de pagini în fața Congresului, pe fondul presiunilor din partea parlamentarilor, după ce DoD a cheltuit doar 23% din fondurile alocate în baza unei legi semnate încă de la finalul lunii martie.

Pentagonul a cheltuit până în prezent 167 de milioane de dolari, pentru a pune pe picioare industria de producția a unor echipamente vitale în contextul crizei provocate de COVID-19, precum măști, ventilatoare și kit-uri de testare.

Planul de cheltuieli al Pentagonului arată că ar avea nevoie de 668 milioane de dolari pentru a aborda impactul pandemiei asupra industriei de apărare. Planul prevede până în momentul de față 170 de milioane de dolari pentru baza industrială de propulsie a aeronavelor, 150 de milioane pentru construcții navale și tuburi dedicate torpilelor de submarin, 150 de milioane pentru baza industrială de lansare spațială, 80 de milioane pentru baza de micro-electronică, 62 de milioane pentru furnizorii de armament, 40 de milioane pentru materiale rezistente la temperaturi ridicate utilizate pentru armele supersonice, dar și pentru alte echipamente și sisteme.

Sursă foto: breakingdefense.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *