Potrivit unui raport al jurnaliștilor chinezi, citat de BulgarianMilitary, China ar fi interesată să achiziționeze un lot de motoare (cunoscute sub denumirea de „Product 30”) dezvoltate special pentru aeronavele de luptă ruse Sukhoi Su-57.

Su-57 este cel mai avansat avion de luptă rus, care, potrivit industriei de apărare de la Moscova, se mândrește cu o manevrabilitate excelentă. Momentan, acestea sunt propulsate de motoare AL-41F1, dar în viitorul apropiat vor fi înclocuite de noile modele cunoscute sub denumirea de „Product 30”.

Beijingul și-ar dori să aibă la dispoziție aceste noi sisteme de propulsie și se pare că gigantul asiatic pregătește deja o ofertă pentru partenerul rus, de îndată ce va fi inițiată producția în masă a acestuia.

Conform media chineză, produsul de proveniență rusă menține aceeași parametri de performanță ridicată cu un consum de combustibil cu 30% mai mic decât predecesorul său. În plus, motorul ar mai beneficia și de un sistem de alimentare ce poate fi deviat la un unghi suficient de mare, fapt ce permite o manevrabilitate crescută.

Armata chineză intenționează să instaleze aceste motoare pe aeronavele sale de luptă J-20, care folosesc în prezent tot motoare din Federația Rusă, modelul AL-31FN.

Sursă foto: nationalinterest.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *