MApN intenționează să modernizeze 10 aeronave IAR-99

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, Direcția Generală pentru Armamente din cadrul MApN a transmis miercuri (20.05.2020) către Avioane Craiova S.A., invitația de participare la procedura de atribuire pentru un contract ce prevede modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard la configurația IAR-99 SM.

„Prin lansarea invitației de participare către Avioane Craiova S.A., Ministerul Apărării Naționale respectă orientarea strategică asumată în implementarea programelor majore de înzestrare, de angajare, la nivelul maxim posibil, a resurselor industriei de apărare din România”, precizează MApN.

Programul presupune modernizarea a 10 modele IAR-99 Standard la versiunea IAR-99 SM, având drept obiectiv aisgurarea capabilităților de pregătire avansată a piloților în vederea trecerii la zborul pe aeronavele F-16, precum și menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică, se mai arată în comunicat.

Urmează ca uzina să prezinte o ofertă care să îndeplinească cerințele stabilite de Forțele Aeriene, iar modernizarea propriu-zisă ar urma să aibă loc, conform contractului de atribuire, în perioada 2020-2024

Sursă foto: craiovaforum.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *