Atac cibernetic care a suspendat activitatea într-un port iranian de importanță strategică

După refuzuri inițiale de a confirma atacul, autoritățile iraniene au admis că o entitate străină neidentificată a executat un atac cibernetic, care a oprit activitatea într-un port iranian cu valoare strategică.

Hackeri străini au efectuat săptămâna trecută un atac cibernetic care a afectat sistemele informatice dintr-un port din orașul iranian Bandar Abbas, a declarat un oficial iranian la 11.05.2020. Anunțul a fost făcut pentru a elimina speculațiile privind închiderea activității portului Shahid Rajaei, după ce o navă iraniană ar fi fost lovită de focuri de armă.

Conform rapoartelor funcționarilor de la Organizația Portuară și Maritimă (OPM) din Iran, activitatea în port a fost suspendată, la 09.05.2020, după ce un atac cibernetic a fost operat adupra sistemelor informatice. „Atacul nu a reușit să pătrundă în sistemele OPM, doar au fost deteriorate o serie de sisteme private din port”, a declarat Mohammad Rastad, ministrul adjunct pentru drumuri și dezvoltare urbană, potrivit Fars News, citat de Israel Defence.

Orașul port Bandar Abbas este situat pe strâmtoare strategică Hormuz, care separă Golful Persic de Golful Oman și Oceanul Indian.

Sursă foto: tehrantimes.com

1 thought on “Atac cibernetic care a suspendat activitatea într-un port iranian de importanță strategică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *