Aliații Italiei din NATO și Uniunea Europeană nu au putut să ajute statul din peninsulă să combată epidemia de coronavirus și încearcă să discrediteze Rusia, acuzând-o că a fost ghidată de considerente propagandistice atunci când a trimis ajutoare medicale, a afirmat sâmbătă (02.05.2020) ministrul adjunct al apărării din Federația Rusă, Alexander Fomin.

„A apărut un val ostil, dar preferăm să nu acordăm atenție propagandei și agitației din mass-media. Credem că s-a întâmplat pentru că, din păcate, națiunile occidentale, UE și blocul Atlantic nu au reușit să realizeze potențialul de aliat pentru a demonstra o consolidare în interiorul organizațiilor lor”, a spus Alexander Fomin într-un interviu acordat canalului de televiziune Zvezda, comentând acuzațiile presei despre răspândirea propagandei ruse atunci când Moscova a ajutat Italia.

Oficialul rus a amintit că după ce Rusia și-a trimis specialiștii militari pentru a sprijini Italia, o serie de țări „au recurs la metode nedrepte, cum ar fi șantajarea politică și acuzarea Rusiei de spionaj și folosirea de instrumente hibride”.

Acesta a mai subliniat că ministerul rus al apărării nu acordă atenție unor astfel de falsuri și va continua să își facă treaba.

Sursă articol: tass.com

Sursă foto: timesofisrael.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *