Se pare că serviciile de intelligence americane au ajuns la o concluzie preliminară privind originea noului coronavirus. Astfel, comunitatea de informații a SUA a precizat, într-un comunicat de presă din 30.04.2020, faptul că virusul nu a fost creat de om sau modificat genetic. Comunicatul a fost emisă de Oficiul Directorului pentru Informații (ODNI – Office of the Director of National Intelligence).

Comunicatul a fost unul scurt, de două paragrafe, în care este expus punctul de vedere comun al tuturor celor 17 agenții americane din zona de intelligence. Textul arată că noul coronavirus își are originile în China, iar comunitatea de informații a SUA este în consens cu faptul că nu este vorba de un virus creat de om sau modificat genetic.

Cu toate acestea, precizările nu exclud posibilitatea ca virusul să își aibă rădăcinile într-un laborator științific din China și că ar fi putut fi scăpat de sub control prin contactul cu animale sau din cauza unui accident în laborator. Comunitatea de informații a SUA mai susține că va continua să examineze riguros informații pentru a determina conexiuni într virus și diverse procese derulate în vreun laborator din Wuhan, China.

Sursă foto: washingtonpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *