Doi soldați americani au dispărut fără urmă în provincia siriană Deir ez-Zor, a anunțat luni (27.04.2020) agenția de presă siriană de stat SANA.

Potrivit unor surse ale agenției, atunci când soldații americani conduceau un vehicul Hummer dinspre câmpul petrolier Al-Omar spre câmpul Al-Tanak din estul provinciei, aceștia au fost atacați de persoane necunoscute. Mașina a fost găsită ulterior complet arsă. În același timp, nu au fost găsite urme ale personalului militar, iar în prezent starea lor este necunoscută.

Potrivit SANA, la începutul lunii aprilie, în Deir ez-Zor, în timpul unei patrulări comune cu militanți din grupul pro-american „Casad”, trupele americane au fost prinse într-o ambuscadă, iar un militar american și doi jihadiști a fost uciși.

În februarie, surse mass-media precizau că SUA intenționează să-și extindă cele mai mari două baze în Siria pentru a-și menține prezența în regiune. Anterior, în noiembrie anul trecut, președintele american Donald Trump a anunțat că Washingtonul va menține controlul asupra câmpurilor petroliere din Siria. Această intenție a fost susținut și de șeful statului major general al SUA, generalul Mark Milley, care a menționat că armata va patrula câmpurile petroliere exploatate de compania americană ConocoPhillips din Deir ez-Zor.

Sursă foto: theguardian.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *