Operațiune comună SUA-Japonia în Marea Andaman

La 02.04.2020, nava americană USS Gabrielle Giffords (LCS 10) și distrugătorul JS Teruzuki (DD 116) din clasa Akizuki a forțelor navale japoneze au derulat o operațiune comună în Marea Andaman.

În timpul tranzitării Mării Andaman, cele două nave au efectuat exerciții de comunicații, tactice și de fotografiere, toate concepute pentru a îmbunătăți interoperabilitatea dintre marina americană și cea niponă.

„Când navalele SUA și navele Japoniei se întâlnesc pe mare și sunt capabile să dezvolte rapid planuri și să funcționeze împreună, aceasta reflectând puternica prietenie și profesionalismul maritim pe care națiunile noastre îl împărtășesc”, a declarat contra-amiralul Fred Kacher, comandantul Expeditionary Strike Group 7. „Exerciții ca acestea ne consolidează angajamentul reciproc față de securitatea, stabilitatea și prosperitatea acestei regiuni”, a mai adăugat acesta.

La rândul său, comandantul Diviziei de Escortă 11, căpitanul Kadota Masafumi a precizat că „A fost o oportunitate foarte bună pentru noi și ofițerii cursanți de a efectua activități de cooperare cu USS Gabrielle Giffords. Prin acest exercițiu putem arăta legătura puternică dintre SUA și Japonia”.

Nava Teruzuki se află în prezent în Indo-Pacific pentru a sprijini securitatea și stabilitatea regională. În acest timp, susține, de asemenea, instruirea pentru ofițerii stagiari.

Atașată la escadronul de distrugătoare Seven, USS Gabrielle Giffords se află în Indo-Pacific ca urmare a desfășurării rotative a Flotei a 7-a a SUA, în scopul asigurării stabilității și securității în regiune prin cooperare cu forțele navale ale altor 35 de țări.

Sursă articol și foto: militaryleak.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *