Potrivit companiei americane Cloudflare, amenințările în mediul online au crescut de până la 6 ori în ultimele 4 săptămâni, dat fiind faptul că epidemia de coronavirus a oferit noi oportunități pentru grupările de hackeri.

Experți ai Cloudflare au analizat cifrele de trafic din Marea Britanie din ultimele patru săptămâni comparativ cu luna precedentă și au remarcat o creștere puternică a activității dăunătoare.

Analiza efectuată arată că tentativele de hacking și phishing au crescut cu 37%, comparativ cu luna trecută, iar în anumite zile compania a fost nevoită să blocheze de 4 până la 6 ori mai multe atacuri decât cele cu care se confrunta în mod uzual.

Potrivit Barracuda Networks, încercările de phishing s-au majorat cu peste 600% de la sfârșitul lunii februarie, inclusiv în ceea ce privește escrocheriile tradiționale de impersonare, dar și compromiterea de adrese e-mail de tip business și extorcări.

De asemenea, registratorii de domenii și-au intensificat eforturile pentru a opri înregistrarea automată a numelor de site-uri care sunt legate de COVID-19, de teamă că pot fi site-uri de phishing sau pagini care vând mărfuri contrafăcute, măști chirurgicale și produse farmaceutice.

Interpolul a anunțat săptămâna trecută că a reușit să identifice și să combată vânzarea de astfel de bunuri false în valoare de 14 milioane de dolari. De asemenea, Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie (NCSC) a intervenit pentru a elimina site-urile asociate cu acțiuni de phishing.

În afară de creșterea nivelului amenințărilor, Cloudflare a remarcat și o creștere cu 17% a utilizării generale a internetului, ca urmare a faptului că majoritatea țărilor se află în carantină, iar oamenii sunt îndemnați să #steaacasă și să lucreze de la domiciliu.

Sursă articol: infosecurity-magazine.com

Sursă foto: bankinfosecurity.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *