Vineri, 20.03.2020, Departametul Apărării (DoD) al SUA a declarat că firmele / companiile contractoare din domeniul apărării reprezintă „infrastructură critică” pentru securitatea națională, decizie menită să mențină activitatea acestor companii în parametri optimi, cu program de lucru normal, pe fondul închiderii sau limitării anumitor industrii din cauza pandemiei de COVID-19.

Într-un memoriu lansat vineri, subsecretarul apărării pentru achiziții, Ellen Lord, a precizat că dorește ca firmele din sectorul de apărare să livreze la timp produsele și serviciile către Pentagon.

„Dacă lucrați într-o industrie de infrastructură critică, așa cum este desemnată de Departamentul Securității Interne (Department of Homeland Security), aveți o responsabilitate specială de a vă menține programul normal de lucru. Avem nevoie de sprijinul și dedicația dumneavoastră în aceste momente de încercare pentru a asigura securitatea acestei națiuni. Am înțeles că această urgență națională prezintă o provocare și suntem dedicați să lucrăm îndeaproape cu dumneavoastră pentru a asigura siguranța forței de muncă și îndeplinirea misiunii de securitate națională”, a precizat Ellen Lord.

Subsecretarul american a mai menționat, de asemenea, că decizia este aplicabilă unui număr important de industrii, printre care sectorul aerospațial, IT, medical și farmaceutic, transport critic, suport în domeniul intelligence, întreținere aeronave și sisteme de arme etc.

Sursă articol și foto: defensenews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *