Guvernatorul orașului New York i-a cerut președintelui SUA, Donald Trump, să mobilizeze armata pentru a evita o prăbușire a sistemului de sănătate, fiindcă situația va fi „mai rea […] decât ceea ce vedem în Italia”. Într-o scrisoare deschisă publicată în ediția de duminică (15.03.2020) a ziarului „The New York Times”, guvernatorul Andrew Cuomo a avertizat că spitalele din statul New York vor ajunge în curând până la punctul maxim și riscă o criză medicală dacă guvernul federal nu va interveni.

Guvernatorul Cuomo a spus că unitățile de terapie intensivă din spitalele din statul New York – una dintre cele mai populate din SUA, cu 20 de milioane de rezidenți – aveau deja o capacitate de 80 la sută duminică. El a adăugat că, dacă alte câteva sute de locuitori ai New York ar necesita spitalizare pentru stări grave generate de COVID-19, sistemul de sănătate al statului nu va mai avea capacitatea de a-i trata.

Pentru a rezolva problema, guvernatorul Cuomo l-a îndemnat pe președintele Trump să facă un pas fără precedent, și anume să mobilizeze Corpul de Ingineri al Armatei SUA pentru a adapta clădirile publice din întregul stat în spații medicale. În acest proces ar urma să fie incluse școli, săli de gimnastică și cămine de colegiu, a spus Cuomo, adăugând că statul nu avea „capacitatea fizică” de a construi noi instalații medicale sau de a adapta clădirile existente în unități medicale fără sprijin din partea armatei.

Guvernatorul din New York a mai precizat că noile unități medicale ar trebui să fie gata de utilizare în câteva săptămâni, pentru a evita posibilitatea unui dezastru medical. Duminică seară încă nu era clar dacă administrația prezidențială va răspunde la solicitarea lui Andrew Cuomo.

Sursă articol: intelnews.org

Sursă foto: nypost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *