DoD începe testarea tehnologiei 5G

Departamentul Apărării din SUA (DoD) ia din ce în ce mai în serios evaluarea echipamentelor de rețea de ultimă generație.

În următoarele săptămâni, DoD va lansa o propunere oficială către industria din domeniul 5G pentru a testa această tehnologie la 4 baze militare din SUA. Explorarea și testarea va include utilizarea de instrumente de tip realitate virtuală și partajarea de unde din spectrul electromagnetic între DoD și companii din sfera telecomunicațiilor.

Testarea prototipurilor se va face la Baza Navală din San Diego, California, și la Baza Logistică a Marinei din Albany, Georgia. Dezvoltarea și testarea tehnologiei de realitate virtuală va avea loc la Baza comună Lewis-McChord din Washington, iar experimentele de partajare dinamică a spectrului electromagnetic se vor derula la Baza forțelor aeriene din Hill, Utah.

Printre cele mai mari provocări în crearea infrastructurii de comunicații care să ofere zonei militare și civile interconectivitatea de care vor avea nevoie este distribuirea și gestionarea spectrului de unde. Armata americană folosește mult spectru de unde din gama medie, adică între 3.110 și 3.550 MHz, în vreme ce sectorul privat nu are acces în această zonă.

Sursă articol: defenseone.com

Sursă foto: mwrf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *