În cazul unei invazii rusești în Ucraina, România este pregătită să primească refugiaţi

Ministerul de Interne a identificat spaţiile în care va caza refugiaţi în cazul în care criza din Ucraina scapă de sub control.

În contextul situaţiei tot mai tensionate dintre Ucraina şi Rusia, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) dau asigurări că frontierele sunt sigure, dar şi că instituţia este pregătită în ceea ce priveşte implicaţiile unei posibile migraţii necontrolate.

Oficialul a mai menţionat că România a întocmit un plan de acţiune în ceea ce priveşte un eventual aflux de refugiaţi. „Am întocmit un plan de acţiune privind managementul unui aflux masiv de refugiaţi pe teritoriul României. Cel târziu mâine (marţi – n.red.) acest plan va fi definitivat. Planul de acţiune cuprinde scenariile de lucru. Ne gândim la zonele pe unde ar putea intra refugiaţi în România, la punctele de frontieră pe unde ar putea intra în România acest aflux necontrolat de refugiaţi. Apoi ne gândim la modul în care vor fi asistaţi cetăţenii altor state. În al treilea rând, concepţia de cazare temporară. Aceste tabere de cazare temporară sunt deja pregătite pentru a fi operaţionalizate. Am identificat împreună cu structurile locale zonele şi locurile unde ar putea fi amplasate, pentru ca ele să aibă acces la energia electrică sau să putem monta generatoate, să putem asigura asistenţă medicală în aceste tabere. (…) De asemenea, am inventariat la nivelul tuturor judeţelor de graniţă posibilităţile de cazare în clădiri, şi mă refer aici la săli de sport, la cămine, pensiuni, hoteluri. Am inventariat capacitatea pe zona de frontieră şi în cadrul cazărilor temporare, personalul MAI, în special de la IGI, va acorda asistenţă juridică, va întocmi documente şi va identifica statutul fiecărei persoane”, a declarat Bode.

Sursă foto: gettyimages.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Separatiștii susțin că Armata Ucraineană a deschis focul în teritoriile controlate de aceștia de patru ori în ultimele 24 de ore

Thu Feb 17 , 2022
Acuzațiile cu privire la presupusul bombardament au fost aduse de către reprezentanții autoproclamatei Republici Populare Luhansk. Aceștia susțin că forțele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade și o mitralieră, anunță Reuters. “Forțele armate ale Ucrainei au încălcat în mod crud regimul de încetare a atacurilor, folosind arme grele, […]