Imagine cu viitoarea rachetă hipersonică a armatei japoneze publicată din greșeală de ministrul adjunct al apărării pe Twitter

La data de 07.07.2020, ministrul adjunct al apărării din Japoniei, Tomohiro Yamamoto, a vizitat centrul de cercetare pentru tehnologia aviației și rachetelor din cadrul armatei, situat într-o suburbie a Tokyo. Acestuia i-au fost prezentate progresele privind implementarea programelor de apărare, în special a celor care vizează cercetarea și dezvoltarea unei noi generații de sisteme de arme, precizează Defence Blog.

Tomohiro Yamamoto a postat și o poză pe contul său de Twitter care includea ceea ce pare a fi o rachetă ghidată hipersonică capabilă să atace atât ținte terestre, cât și navale.

Potrivit unei surse locale, aceasta este noua rachetă antinavă hipersonică dezvoltată de Agenția de Achiziții, Tehnologie și Logistică (ATLA).

Noua rachetă va funcționa pe baza unui motor scramjet cu modul dual (DMSJ), de fapt o combinație de motoare ramjet și scramjet, pentru a putea zbura într-o gamă largă de viteze, inclusiv hipersonice (Mach 5 sau mai mare), explică Naval News.

Anterior, au mai existat zvonuri potrivit cărora armata japoneză intenționează să implementeze o versiune a acestor rachete până în 2026, urmată de o versiune îmbunătățită după 2028. Cu o astfel de armă, Japonia va fi doar a patra țară din lume înarmată cu tehnologie de rachete hipersonice, după SUA, China și Rusia.

Sursă foto: navalnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Șeful Statului Major al Apărării a participat la Reuniunea Comitetului Militar al UE

Fri Jul 10 , 2020
Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat, în perioada 08-09.07.2020, la Reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) de la Bruxelles, a precizat MApN într-un comunicat. Pe agenda întâlnirii șefilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene au fost incluse subiecte ce vizează cooperarea UE-NATO, evaluări asupra […]