Igor Dodon dă vina pe Occident pentru pierderea alegerilor prezidențiale

Fostul președinte de la Chișinău, Igor Dodon, acuză Occidentul, în special SUA, de pregătirea unui „Maidan” în Republica Moldova, după alegerile prezidențiale. Într-un interviu acordat TASS în timpul recentei sale vizite la Moscova, Dodon a susținut că a pierdut alegerile deoarece puterile occidentale „s-au străduit foarte mult” și au lucrat intens pentru Maia Sandu, informează deschide.md.

„Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului președinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată și mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziția Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el și Rusia”, a declarat Dodon.

După alegerile prezidențiale, PSRM nu a chemat oamenii în stradă, pentru că acesta era scenariul americanilor și nu au vrut „să le facă jocul”, a susținut Dodon.

„Toți înțelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Și noi știm cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de așa-zisul Maidan”, a mai declarat fostul președinte al Republicii Moldova.

Igor Dodon a mai susținut că Occidentul, cu mâinile Maiei Sandu, încearcă să destabilizeze situația în regiune.

Sursă foto: moldova.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Piratare de e-mailuri la parlamentul finlandez

Mon Dec 28 , 2020
Parlamentul finlandez a anunţat luni (28.12.2020) că poliţia investighează piratarea unui număr de conturi de e-mail ale unor deputaţi şi angajaţi ai instituţiei, relatează dpa, citat de Agerpres. Atacul a avut loc în lunile recente şi a fost descoperit de sistemele de supraveghere tehnică ale parlamentului. Biroul naţional de investigaţii […]