IDF își adaptează rachetele pentru conflictele urbane

Pe fondul procesului de dezvoltare a eficienței forțelor armate israeliene, comandantul forțelor terestre a declarat, pentru publicația Israel Defense, că sistemul de rachete anti-tanc Spike urmează să fie adaptate la amenințările actuale.

În urma publicării de către Israel Defense a unui articol referitor la măsurile întreprinse pentru eficientizarea operațională a IDF, coordonate de generalul Yoel Strick, acesta a afirmat că demersurile privind modernizarea și adaptarea rachetelor Spike vizează consolidarea forțelor terestre, prin adaptarea sistemului pentru războaie urbane.

Sistemul de rachete reprezintă un element central în operațiunile IDF. Cu toate acestea, forțele militare israeliene au înțeles că amenințările sunt într-o permanentă schimbare, iar, în prezent, o mare provocare pentru IDF o reprezintă luptele de gherilă urbane (împotriva Siriei, Egiptului, Irakului). „S-a schimbat echilibrul dintre nevoia pentru rachetele anti-tanc Spike și țintele din războaiele urbane, precum vehicule ușoare, clădiri și oameni. Lucrăm pentru a dezvolta o versiune cât mai bună și mai ieftină a rachetelor în acest scop”, a declarat generalul israelian.

IDF beneficiază de un buget limitat și de o nevoie stringentă de eficientizare a batalioanelor implicate în luptele urbane. Yoel Strick a precizat că reducerea costului de producție va fi semnificativ, fără însă a preciza suma.

Modificările sistemului de rachete anti-tanc sunt parte a unui proces mai amplu ce se derulează în interiorul IDF, cel de consolidare a trupelor de infanterie.

Sursă articol: israeldefense.co.il

Sursă foto: jewishpress.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Tensiuni în Idlib – prețul plătit de regimul sirian pentru atacurile asupra armatei turce

Thu Feb 13 , 2020
Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, la 11.02.2020, că regimul sirian va plăti un preț greu pentru atacurile asupra trupelor turce din provincia Idlib (nord-vestul Siriei). Liderul de la Ankara a mai spus că urmează o serie de acțiuni pe care Turcia le va întreprinde pe viitor împotriva regimului […]