Hyundai a lansat primul robot militar cu picioare și roți

Compania Hyundai Rotem din Coreea de Sud a lansat, în cadrul Expoziției Internaționale Aerospatiale și de Apărare (ADEX) din Seul 2021, un robot militar care se poate deplasa atât cu ajutorul roților, cât și a unor dispositive similare picioarelor, relatează The Defense Post.

Supranumit DOSS (Daring Operations in Service and Search), vehiculul are roți pentru teren plat și “picioare agile” care permit robotului să se deplaseze pe teren accidentat, cum ar fi zone stâncoase și trasee montane înguste.

Folosind sofisticata sa tehnologie de deplasare, robotul poate îndeplini o varietate de misiuni, inclusiv de supraveghere, recunoaștere și transportul de mărfuri ori soldați răniți.

Potrivit Hyundai, DOSS este „prima platformă din lume care combină tehnologia robotului inteligent și roțile pentru a se putea deplasa liber pe teren accidentat, unde vehiculele off-road nu pot ajunge”.

 Alți roboți High-Tech utilizați în domeniul militar

În februarie, Hyundai a prezentat vehiculul TIGER X-1 echipat cu un container care este capabil să transporte persoane și produse cu o greutate de peste 200 de kilograme.

Vehiculul inteligent are, de asemenea, capacitatea să fie dotat cu armamanet care poate fi controlat de la distanță și este capabil să se conecteze la dronele militare. 

Dispozitivul își poate reîncărca bateriile în timp ce livrează bunuri sau preia echipamente.

„Ne-am concentrat mai mult pe capacitățile tehnologice ale TIGER X-1 și, în versiunile viitoare, vom lucra pentru a crește dimensiunea și capacitatea de încărcare utilă” , a declarat în februarie oficialul Hyundai, dr. John Suh.

Între timp, firma americană de inginerie Boston Dynamics a dezvoltat un robot cu patru picioare numit SPOT capabil să supravegheze împrejurimile și să cartografieze mediul înconjurător.

Cu un sistem de vizionare 3D, robotul autonom poate simți și evita obstacolele, poate urca scările și deschide ușile.

Sursă foto: Hyundai

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Zece ani fără Muammar Abu Minyar al-Gaddafi, însă situaţia din Libia este mai rea decât înainte

Thu Oct 21 , 2021
La fix 10  ani după ce regimul colonelului Gaddafi a fost răsturnat, statul din Africa subsahariană continuă să fie în haos. Oamenii de afaceri și reprezentanții instituționali care au rămas în țară recunosc deschis acest lucru, potrivit Euronews. “Țara a trecut prin mai multe faze. La început, situația a fost bună, […]