Hezbollah: lupta cu pandemia mai grea decât războiul din 2006 cu Israel

Conform Bulgarian Military, Hassan Nasrallah, secretarul general al grupării teroriste libaneze Hezbollah, a susținut un discurs cu privire la pandemia de coronavirus pe care o consideră mai gravă decât conflictele armate.

Nasrallah a menționat că lupta împotriva coronavirusului este chiar mai grea decât războiul din 2006 împotriva Israelului. De asemenea, el a criticat dur sistemul bancar și antreprenorii, îndemnându-i pe aceștia să își folosească fondurile pentru a ajuta Libanul și sistemul său de asistență medicală în această perioadă dificilă.

„Capabilitățile medicale, hotelurile închise și fondurile trebuie orientate de către toți cei implicați pentru această misiune”, a precizat acesta.

Mulți dau vina pe Hezbollah pentru epidemia din Liban, acuzând că virusul a ajuns în țară ca urmare a relațiilor de colaborare strânse dintre gruparea libaneză și Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran.

Conform sursei citate, în rapoartele medicale se arată că printre cei care au adus virusul în Liban au fost și liderii unei delegații iraniene care au vizitat țara la mijlocul lunii februarie.

Surse de presă au vehiculat, cu aproximativ două săptămâni în urmă, că inclusiv Hassan Nasrallah ar fi infectat cu noul coronavirus. Hezbollah, însă, nu a comentat aceste afirmații.

Sursă articol. bulgarianmilitary.com

Sursă foto: hamodia.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Acțiuni de spionaj ale Arabiei Saudite asupra disidenților

Tue Mar 31 , 2020
Scriam cu o săptămână în urma despre cum Ankara a recunoscut că spionează oamenii de afaceri turci aflați în afara granițelor naționale, în special pe cei care fac parte din Mișcarea Gulen. Se pare că o abordare similară există și la nivelul autorităților saudite. Potrivit unui material publicat de „The […]