Guvernul Ungariei nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani

Agenția publică maghiară MTI scrie că guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere – în regiunile locuite de maghiari, printre care și Transilvania – deoarece Budapesta se concentrează pe finalizarea celor deja începute, anunță G4Media.

Agenția îl citează pe primarul din Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, care a amintit o declarație dată la Băile Tușnad de premierul Viktor Orban.

Decizia vine într-un moment economic dificil pentru Ungaria, confruntată cu o penurie de carburanți, cu inflație galopantă și devalorizarea rapidă a forintului.

Reamintim că Ungaria a investit zeci de milioane de euro în proiecte din Transilvania, dedicate comunității maghiare: stadioane, școli, grădinițe, biserici, centre culturale.

Primarul Árpád Antal a făcut anunțul în contextul încercărilor de construire a unui centru cultural şi pentru tineret în Sfântu Gheorghe, care ar urma să fie construit de către Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Fundaţia „Sapientia”, cu sprijinul statului ungar.

Deocamdată, pe acest loc va fi amenajată o parcare.

Sursă foto: The Economic Times

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Pentagon: vom livra noi drone kamikaze pentru Armata Ucraineană

Tue Aug 23 , 2022
Potrivit Pentagonului, Armata SUA este gata să furnizeze drone kamikaze cu rază mai lungă de acțiune și mai puternice pentru Ucraina, la peste cinci luni de la declanșarea războiului cu Rusia. Contractul pentru 10 dintre dronele Switchblade 600, produse de AeroVironment, este așteptat în următoarele 30 de zile, a declarat […]