Guvernul polonez va lansa un „program naţional de promovare a tragerii cu arme de foc”

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat construirea a sute de poligoane publice de tragere în toată ţara şi o nouă lege privind accesul la arme de foc pentru a „instrui societatea” în apărarea naţională.

Într-o declarație pentru presă din orașul Myszków, unde a inaugurat un poligon de tragere, Morawiecki a asigurat că „dacă Rusia se va gândi vreodată să atace Polonia, să știe că 40 de milioane de polonezi sunt gata să o apere cu armele în mână”.

Guvernul polonez va lansa un „program naţional de promovare a tragerii cu arme de foc” cu construirea a cel puţin 314 facilităţi, câte una în fiecare raion al ţării, unde cetăţenilor li se oferă cursuri de tir cu arme de calibru mic şi puşti şi posibilitatea de a practica regulat.

În plus, șeful executivului polonez a spus că guvernul său pregătește o lege privind accesul și utilizarea armelor de foc pentru civili, deoarece „societatea civilă trebuie să fie și ea pregătită pentru apărare”.

Morawiecki a subliniat că, pe lângă modernizarea și extinderea armatei poloneze, „mulțumită poligoanelor moderne de tragere precum cel din Myszków, mai mulți oameni vor fi instruiți să folosească armele de foc”.

Este necesar să reiterăm mesajul că accesul la arme este pentru a ne face mai puternici ca țară”, a spus Morawiecki, „și, după cum se spune în latină, dacă vrei pace, pregătește-te pentru război”, a conchis el.

Pawel Kukiz, liderul partidului Kukiz’15, care menține o alianță parlamentară cu guvernul, și-a anunțat recent intenția de a promova o legislație care să simplifice cerințele pentru cetățeni de a deține arme de foc.

Vorbind la radioul polonez, Kukiz a declarat recent că „dacă am fi în locul Ucrainei, orice cetățean cu un Kalașnikov ar trebui să știe să îl folosească”.

Pe de altă parte, Varșovia dorește să promoveze modernizarea și extinderea forțelor sale armate printr-un program ambițios de achiziție de arme și cu un serviciu militar voluntar care urmărește recrutarea a peste 150.000 de tineri în forțele militare și paramilitare.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Marea Britanie dorește să construiască o forţă militară capabilă să învingă Rusia în luptă

Mon Jun 20 , 2022
Noul şef al Statului Major al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a avertizat că trupele britanice trebuie să se pregătească ”să lupte în Europa încă o dată” în această generaţie, relatează Agerpres, care citează agenția Reuters. ”Sunt primul şef de Stat Major după 1941 care preia comanda armatei în umbra […]