Gruparea de hackeri care a furat 200 de milioane de dolari. Posibile conexiuni cu România, Rusia și Ucraina

Un grup secret de criminalitate cibernetică a furat echivalentul a peste 200 de milioane de dolari în criptomonede în ultimii doi ani, precizează compania israeliană de securitate cibernetică ClearSky într-un raport.

Într-un raport emis la 24.06.2020, ClearSky a precizat că grupul CryptoCore este activ încă din 2018, vizând în principal ținte din Japonia și SUA. Cu toate acestea activitatea a înregistrat o scădere în prima jumătate a acestui an.

Se știe că gruparea CryptoCore a strâns aproximativ 70 de milioane de dolari din furturile operate, dar ClearSky estimează că totalul depășește 200 de milioane de dolari, potrivit raportului.

ClearSky a spus că evaluează „cu un nivel mediu de certitudine” faptul că actorul cibernetic are legături cu Europa de Est, în special cu România, Rusia și Ucraina, deși nu are o imagine concludentă a originii grupului. Grupul a fost descris ca fiind „extrem de avansat din punct de vedere tehnic, pare a fi rapid, persistent și eficient”.

Potrivit ClearSky, infractorii cibernetici efectuează „monitorizare extinsă” asupra companiilor vizate, a directorilor și a personalului IT, de obicei prin spear-phishing, în încercarea de a accesa portofelele de criptomonede. Compania israeliană a evaluat că este nevoie de un timp ce poate varia de la câteva ore, la săptămâni, pentru a trimite un e-mail de tip spear-phishing într-un cont de e-mail corporativ.

„Spear-phishing-ul este de obicei efectuat prin preluarea unui angajat de rang înalt, fie din organizația țintă, fie de la o altă organizație (de exemplu, consiliul consultativ) cu conexiuni la angajatul vizat”, se arată în raport.

Sursă foto: pymnts.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Emiratele Arabe Unite acuzate că instruiesc militari și ofițeri de informații sirieni

Fri Jun 26 , 2020
Emiratele Arabe Unite, unul dintre cei mai apropiați aliați arabi ai SUA, instruiesc militari și ofițeri de informații sirieni și oferă ajutor financiar facilităților civile deținute de guvernul din Damasc, arată un raport. Emiratele Arabe Unite (EAU) au întrerupt relațiile diplomatice cu Damasc la începutul războiului civil din Siria, în […]