Gorbaciov: trebuie făcut ceva pentru normalizarea relațiilor SUA-Rusia

Relațiile SUA-Rusia sunt „foarte îngrijorătoare”, însă Joe Biden ar trebui să înceapă discuții cu Kremlinul pentru a „clarifica intențiile și acțiunile” celor două țări, conform fostului conducător sovietic Mihail Gorbaciov.

Într-un interviu acordat miercuri (20.01.2021) agenției oficiale de știri TASS, citată de evz.ro, Gorbaciov a fost întrebat ce așteptări are de la președinția Biden și el a răspuns că „trebuie făcut ceva […] pentru a se normaliza relațiile”.

Gorbaciov, care în 1990 a primit Premiul Nobel pentru Pace, a fost întrebat și dacă anticipează o amplificare a tensiunilor între SUA și Rusia în anii următori. Gorbaciov a spus că „acest lucru ar trebui să dispară curând” și că ambele țări „ar trebui să vorbească sincer […] și să discute ce în neregulă”.

El a pus totodată recentul regres al ambițiilor SUA în calitate de putere mondială pe seama intervențiilor americane în conflicte „de pe aproape toate continentele”. „E necesar să se renunțe la asemenea concepte, preferabil o dată pentru totdeauna”.

Sursă foto: romaniatv.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Grup de lucru interministerial pentru operaționalizarea Centrului Cyber al UE de la București

Thu Jan 21 , 2021
Vicepremierul Dan Barna a declarat că Executivul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea Centrului Cyber şi a fost înființat un grup de lucru interministerial pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să funcţioneze, scrie financialintelligence.ro. „Un al doilea memorandum important e cel de operaţionalizare a acestui Centru Cyber care va […]