Germania – principala țintă a campaniilor de dezinformare ale Rusiei

Germania se află în centrul eforturilor de dezinformare ruseşti mult mai mult decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al UE, informează dpa, citată de Agerpres.

„Niciun alt stat membru al UE nu este atacat mai violent decât Germania”, indică un raport publicat marţi (09.03.2021) de serviciul diplomatic al UE la Bruxelles.

Acestea menţionează „campanii sistematice” atât la nivel politic, cât şi prin intermediul mass-media apropiate de Kremlin.

În acelaşi timp, politicienii germani sunt acuzaţi că evită dialogul cu Rusia. De la sfârşitul anului 2015, peste 700 de cazuri referitoare la Germania au fost colectate în baza de date „UE vs. Disinfo” a Uniunii.

Franţa a fost vizată de peste 300 de ori, Italia de aproximativ 170 de ori şi Spania de peste 40 de ori. Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) analizează rapoartele şi declaraţiile media, disponibile public pe site-ul „UE vs. Disinfo”.

„Kremlinul creează o imagine intelectuală a Germaniei în care există câteva voci sensibile într-un refren de rusofobie iraţională, se arată în raport. Mai multe campanii ale presei ruse sunt citate drept dovezi. Una dintre acestea este povestea unei familii ruseşti din Berlin ai cărei trei copii au fost luaţi în custodie de către autorităţi deoarece starea lor de bine era pusă în pericol. Mass-media ruse rulează această poveste de la începutul lunii trecute”.

Aceeaşi sursă informează că mass-media şi politicienii ruşi au folosit povestea pentru a acuza autorităţile germane de suprimarea sistematică a ruşilor din Germania. Un site web rusesc a descris incidentul ca „un răspuns la (opozantul rus al Kremlinului Alexei) Navalnîi”.

Sursă foto: time.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SUA limitează temporar atacurile cu drone împotriva grupărilor radicale islamiste

Tue Mar 9 , 2021
Preşedintele SUA, Joe Biden, a limitat utilizarea de către armata americană a atacurilor cu drone împotriva grupărilor jihadiste în afara teatrelor de război în care SUA sunt angajate oficial, scrie Yahoo News. Prin această decizie, Biden schimbă politica predecesorului său, Donald Trump, care a dat mână liberă militarilor americani pe […]