Germania blochează transferul de armament din Estonia către Ucraina. Refuzul poate indica o ruptură în interiorul NATO?

2

The Wall Street Journal citează surse oficiale, atât din Germania, cât și din Estonia, potrivit cărora, Germania a refuzat să acorde Estoniei permise pentru exportul de armament (piese de artilerie) de origine germană către Ucraina, anunță Biziday.

 Spre deosebire de SUA, Marea Britanie, Polonia și alți aliați, guvernul german rămâne la politica adoptată de SUA după invadarea Crimeei din 2014, când aliații au considerat că înarmarea Ucrainei ar irita și mai rău Rusia.

Totuși, pe fondul actualelor tensiuni, în care s-a dovedit că intențiile agresive ale Rusiei nu au ținut cont de această abordare pacifistă, tot mai multe țări NATO au luat decizia să trimită direct armament și muniții Ucrainei. Săptămâna trecută, mai multe transporturi aeriene de rachete antitanc din Marea Britanie au ocolit spațiul aerian al Germaniei, în drumul lor către Kiev.

Abordarea diferită a acestei probleme de către Germania este văzută de specialiștii în securitate ca pe un test al coeziunii NATO. Săptămâna aceasta, președintele american, Joe Biden, a indicat clar faptul că, deși aliații sunt hotărâți să aplice Rusiei sancțiuni severe în cazul unei invazii, nu există un punct de vedere comun în situația unei agresiuni cibernetice sau paramilitare.

Redactia

2 thoughts on “Germania blochează transferul de armament din Estonia către Ucraina. Refuzul poate indica o ruptură în interiorul NATO?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

NATO organizează exerciții navale majore în Marea Mediterană

Sat Jan 22 , 2022
Statele Unite și partenerii NATO vor desfășura un exercițiu maritim de 12 zile în Marea Mediterană, începând de luni, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA, John Kirby, potrivit Deutsche Welle. Exercițiul maritim, denumit „Neptune Strike ’22” se va desfășura până pe 4 februarie și […]