Geniștii din Alba Iulia se instruiesc pe Mureș

Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” se instruiesc, în perioada 15-26.06.2020, alături de camarazi din unităţi ale Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, în cadrul taberei militare de instrucţie pe cursul de apă al râului Mureş, în zona localităţii Sântimbru din judeţul Alba, se arată pe site-ul Forțelor Terestre Române.

Scopul principal al activităţii îl reprezintă instruirea metodică şi perfecţionarea deprinderilor practice ale comandanţilor de subunităţi care încadrează companii de pontonieri şi companii de poduri fixe în amenjarea unor puncte de trecere.

În vederea atingerii obiectivelor de instruire propuse, comandantul taberei, căpitan Daniel Marcu, a organizat două ateliere de lucru principale: primul constă în realizarea unui punct de trecere pe portiţă de pontoane, în amonte, cu capacitatea portantă de 20 tf, iar cel de al doilea îl reprezintă construcţia unui pod jos metalic tip P.J.M-72, capacitate portantă 40 tf, cu lungimea totală de 90 m.

Tabăra militară din acest an reprezintă o bună oportunitate de testare a capabilităţilor de trecere peste cursurile de apă, respectiv o validare a procedurilor folosite de militarii noştri pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor de instruire specifice, se mai precizează pe site-ul Forțelor Terestre Române.

Sursă foto: alba24.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Aeronavă chineză de supraveghere electronică în apropierea granițelor Japoniei

Tue Jun 23 , 2020
Luni (22.06.2020), ministerul apărării din Japonia a declarat că a desfășurat avioane de luptă pentru a intercepta o aeronavă de supraveghere electronică a armatei chineze deasupra Mării Japoniei. Forțele aeriene japoneze au identificat avionul dedicat războiului electronic și supravegherii Shaanxi Y-9JB (GX-8) care survola spațiul aerian de-a lungul granițelor. Cu […]