General rus ucis într-un atac cu bombă în Siria

Un general rus a fost ucis în Siria în urma unui atac cu bombă, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat detonat în apropierea unui convoi al armatei ruse din estul Siriei, scrie The Moscow Times, citând un comunicat al ministerului rus al apărării din 18.08.2020.

Ministerul a menționat că dispozitivul a explodat în timp ce convoiul se întorcea dintr-o operațiune umanitară din apropierea orașului Deir ez-Zor.

„Astăzi, explozia unei mine în apropierea câmpului petrolier At-Taym, la sud de Deir Ez-Zor, a ucis un general rus, precum și pe comandantul armatei naționale din orașul Al Mayadin, Muhammad Taysar Az-Zahiri, împreună cu alți patru subordonați ai acestuia. Alte trei persoane au fost rănite”, se precizează în comunicatul ministerului apărării de la Moscova.

Potrivit rusvesna.su, care citează surse guvernamentale, este vorba despre consilierul militar, cu gradul de general-maior, Vyacheslav Vladimirovich Gladkikh.

Sursă foto: middleeasteye.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cetățean norvegian arestat la Oslo pentru spionaj industrial în favoarea Rusiei

Wed Aug 19 , 2020
Autoritățile de la Oslo au arestat sâmbătă (15.08.2020) un cetățean norvegian, după ce acesta s-ar fi întâlnit cu un ofițer de informații din Federația Rusă. Arestarea bărbatului a fost anunțată luni (17.08.2020) de Serviciul de Securitate al Poliției, agenția de contrainformații norvegiană, dar numele acestuia nu a fost făcut public, […]