General rus: Sistemul Spațial Unificat va fi gata în 2024

Rusia va începe în 2022 implementarea celei de-a treia etape în crearea Sistemului Spațial Unificat (CEN). Până în 2024, grupul ar trebui să fie complet desfășurat, a declarat generalul Serghei Surovikin, comandantul forțelor aerospațiale ruse, pentru ziarul Krasnaya Zvezda.

„În 2022, se prevede începerea desfășurării sistemului de comunicații prin satelit unificat al forțelor armate ale Federației Ruse, iar din 2023 desfășurarea unui sistem de recunoaștere spațială pe orbită. În cadrul creării sistemului spațial unificat (CEN), în 2024 este prevăzută desfășurarea constelației orbitale a navelor spațiale”, a spus generalul rus.

El a subliniat că finalizarea proiectului va permite îndeplinirea sarcinilor de control extins a suprafeței globului, precum și „creșterea supraviețuirii sistemului de control al luptelor în condițiile contracararii interferențelor”.

Serghei Surovikin a mai spus că Rusia creează un sistem Topaz unificat care va permite controlul sateliților pe toate orbitele. „În interesul forțelor aerospațiale, se creează un sistem unificat de comandă și măsurare Topaz, care va permite controlul navelor spațiale pe toate tipurile de orbite”.

Anterior, o sursă din complexul militar-industrial a declarat pentru TASS că Rusia a creat un segment spațial de bază al unui sistem de avertizare pentru atacurile cu rachete (SPRN) din patru sateliți de tip Tundra, care permite monitorizarea continuă a teritoriului american pentru lansările de rachete balistice.

Sursa a precizat că sateliții Tundra „sunt echipați cu o nouă generație de dispozitive de observare în infraroșu care pot înregistra cu exactitate lansările de rachete”. De asemenea, dispozitivele „sunt capabile să urmărească traseele de zbor ale rachetelor balistice și prezic automat zona de impact a focoaselor”, a mai spus sursa citată de TASS.

Sursă foto: news-front.info

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Trei avioane antisubmarin ruse au zburat deasupra Mării Barents și a Atlanticului de Nord-Est

Sat Jul 4 , 2020
Trei avioane antisubmarin ruse Tu-142 au efectuat o misiune programată, cu o durată de 12 ore, în spațiul aerian internațional deasupra Mării Barents și a Atlanticului de Nord-Est, a precizat vineri (03.07.2020) biroul de presă al Flotei de Nord a Federației Ruse, informează TASS. „Pe 03.07.2020, trei avioane antisubmarin Tu-142 […]