General rus: drone cu rază lungă de acțiune vor intra în serviciul armatei în 2021

Drone de luptă capabile să lovească pozițiile inamice cu proiectile de mare precizie vor intra în serviciul armatei ruse anul viitor, a declarat șeful adjunct al forțelor aerospațiale ruse, general-locotenent Serghei Dronov.

„Anul viitor, trupele vor începe să primească vehicule aeriene fără pilot, cu rază lungă de acțiune, multifuncționale, capabile nu numai să efectueze supraveghere aeriană, ci și să lovească ținte inamice cu proiectile de înaltă precizie”, a spus Serghei Dronov într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda, informează TASS.

În prezent, armata rusă are în dotare doar drone cu rază scurtă și medie de acțiune, iar noile aeronave vor fi extrem de utile pentru operațiile de supraveghere, atac, transport și alte activități specifice, a mai sugerat oficialul rus.

Generalul rus a mai precizat că utilitatea dronelor a fost confirmată în timpul unei operații speciale din Siria, subliniind că este foarte important ca flota de drone să fie integrată într-un sistem comun cu aeronavele de luptă clasice pentru a sprijini activitățile celor din urmă acolo unde accesul acestora este limitat sau ar fi mai puțin eficient.

Sursă foto: mil.ru

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Jaful din păduri – somnul adânc al liderilor țării pe o problemă de securitate națională

Wed Aug 12 , 2020
O problemă atât de important și cu efecte extrem de grave pe termen lung pare că nu interesează pe nimeni în România. Parcă acum ceva timp, mai exact în timpul stării de urgență, MApN își asumase responsabilitatea pentru a sprijini demersurile Gărzii Forestiere de control și pază pe linie silvică? […]