General grec: agresiunile Turciei la adresa Atenei protejate de NATO

Generalul grec Konstantinos Floros a participat la două videoconferințe cu oficiali ai NATO, în timpul cărora a avertizat că provocările Turciei în Marea Egee și în Evros, la granița terestră greco-turcă, vor conduce la un incident cu consecințe neprevăzute, a precizat site-ul Bulgarian Military citând Infoteka.

Una dintre videoconferințe a avut loc la cererea președintelui Comitetului militar al NATO, Sir Stuart Peach, ca parte a viitoarei reuniuni a Comitetului, care va avea loc la 14.05.2020. O altă videoconferință a avut loc cu comandantul adjunct al Puterilor Aliate din Europa, generalul Tim Radford, la cererea sa și în legătură cu asumarea recentă a funcției.

Printre problemele discutate s-au numărat cele privind criza medicală generată de pandemia de coronavirus, precum și aspecte de ordin militar.

Generalul Floros a adus în discuție escaladarea recentă cauzată de criza imigrării din Evros și Marea Egee, orechestrată de Turcia. Agresiunea zilnică a Turciei împotriva Greciei este evidentă și cunoscută de NATO, care o ascunde în mod sistematic și o protejează de controlul internațional, a spus acesta.

Konstantinos Floros a subliniat pericolul producerii unui conflict cauzate de încălcările Turciei din Marea Egee și, într-un sens mai larg, din cauza atitudinii administrației de la Ankara față de Grecia.

Sursă foto: peoplepill.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia acuză SUA pentru minimalizarea rolului URSS în cel de-al doilea război mondial

Mon May 11 , 2020
Kremlinul se arată nemulțumit de faptul că SUA nu apreciază eforturile sovieticilor în lupta care a condus la înfrângerea Germaniei naziste, Casa Albă menționând doar SUA și Marea Britanie printre învingători, scrie Deutsche Welle. Rusia s-a arătat duminică (10.05.2020) „extrem de indignată” de tentativele Washingtonului de a deforma rolul URSS […]