General britanic: sistemul rus A2AD din Mediterană – un bun model de integrare a capabilităților

Desfășurarea de capabilități militare avansate în Mediterana de Est necesită răspunsuri noi și mai eficiente, potrivit unor înalți oficiali ai apărării din Marea Britanie.

Poziționarea sistemelor ruse anti-acces (A2AD) în Siria a fost evidențiată ca o provocare pentru operațiunile militare occidentale în regiune de generalul Sir Patrick Sanders, șeful Comandamentului Strategic al Regatului Unit, la Conferința Asociației Aeriene și Spațiale 2020, care a avut loc online la 15.07.2020, potrivit Janes.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat în cadrul aceleiași conferințe că utilizarea de război electronic de către Turcia, vehiculele aeriene fără pilot (UAV) și armamentul de mare de precizie din Libia și Siria reprezintă elemente de „schimbare a jocului”.

Generalul Sanders a descris implementarea A2AD drept un model „exemplar al integrării pe mai multe domenii”. Vedem asta acum în Mediterana de Est”, a spus el. „Interconectarea sistemelor ruse din 2015, de la utilizarea dezinformării până la utilizarea puterii militare, a fost dezvoltată continuu și a creat o ‘bulă A2AD’ pe care o pot activa și dezactiva după bunul plac”.

„Pentru a ne învinge adversarii într-un mediu ca acesta, trebuie să funcționăm pe toate domeniile și într-un ritm ridicat”, a spus generalul britanic. „Orice altceva nu va funcționa, acesta este singurul mod de a depăși A2AD”.

Se știe că armata rusă a desfășurat o serie de sisteme cu rază lungă de acțiune în Siria care includ un sistem de apărare aeriană S-400, lansatoare de rachete anti-nave Bastion, noi submarine din clasa Kilo, avioane de luptă de ultimă generație, cel puțin un sistem de război electronic Krasukha-4 și, probabil, rachete balistice Iskander-M.

Sursă foto: csis.carto.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Exerciții masive ale Flotei de Nord a Federației Ruse în Murmansk

Wed Jul 22 , 2020
Flota de Nord a Federației Ruse a desfășurat exerciții la nivel de batalion în Peninsula Sredny din regiunea Murmansk, ca parte a pregătirilor de luptă, a informat marți (21.07.2020) biroul de presă al flotei. „Această activitate implică peste 20 de nave, submarine și nave de sprijin ale Flotei de Nord, […]