General american: plasarea dronelor la Câmpia Turzii poate fi răspunsul la amenințările oponenților

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii a fost dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, anunța luni (04.01.2021) MApN într-un comunicat.

Dronele militare și militarii au fost desfășurați pentru o perioadă „îndelungată”, dar nu este indicat exact pentru cât timp.

Potrivit generalului Jeffrey Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene Americane în Europa, plasarea dronelor în acest loc strategic „încurajează aliații și partenerii”, dar și „dă clar de înțeles oponenților”, care ar putea fi „răspunsul la orice amenințare apărută”, scrie stripes.com.

Militarii au menționat că plasarea avioanelor de luptă fără pilot și a militarilor, convenită cu autoritățile din România, vorbește despre „angajamentul” SUA de securitate și stabilitate în Europa și are drept scop consolidarea relațiilor dintre aliații NATO și alți parteneri europeni.

Sursă foto: stripes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia s-ar afla în spatele mai multor atacuri cibernetice la adresa unor organizații guvernamentale din SUA

Fri Jan 8 , 2021
Comunitatea serviciilor de informații din SUA spune că Rusia se află “probabil” în spatele recentelor atacuri cibernetice asupra a numeroase agenții guvernamentale și companii. Agențiile de informații și de aplicare a legii din Statele Unite au anunțat, marți (05.01.2021), că Rusia se află probabil în spatele masivului atac SolarWinds care […]