FSB a reținut patru persoane suspectate de activități teroriste sub coordonarea ISIS

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a reținut patru susținători ai organizației teroriste ISIS, care planificau atacuri în Ingușetia prin utilizarea unor dispozitive explozive, a declarat luni (06.09.2021) Departamentul de Afaceri Publice al FSB pentru TASS.

„Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, împreună cu Comitetul de Investigații, Ministerul Afacerilor Externe și Garda Națională a Rusiei, au împiedicat activitățile susținătorilor organizației teroriste internaționale ISIS, implicate în pregătirea și executarea de atacuri teroriste în regiunea Ingușetia”, se arată în comunicatul FSB.

FSB a raportat că făptașii au stabilit contacte cu membrii ISIS pe internet „pentru a-și coordona activitățile în ceea ce privește coordonarea și executarea atacurilor, inclusiv împotriva unor ofițeri, pentru folosirea dispozitivelor explozive improvizate și a armelor cu lame, precum și diseminarea propagandei teroriste în rândul cetățenilor ruși”.

Potrivit FSB, arme de calibru mic și cu lame, explozivi improvizați și dispozitive incendiare împreună cu componente și instrumente pentru fabricarea lor au fost confiscate. Poliția a găsit, de asemenea, corespondență între făptași și membrii ISIS, confirmând astfel intențiile criminale ale acestora.

Serviciul de presă al Comitetului de Investigație a menționat că au fost inițiate dosare penale împotriva a patru rezidenți ai Ingușetiei în temeiul părții 2 a articolului 205.5 – participarea la activitățile unei organizații teroriste.

Sursă foto: oc-media.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armament rusesc de peste un miliard de dolari pentru forțele armate din Belarus

Mon Sep 13 , 2021
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukashenko, a anunţat duminică (12.09.2021), în timp ce asista la manevrele militare comune ruso-belaruse Zapad-2021, că ţara sa va cumpăra din Rusia armament în valoare de peste un miliard de dolari, relatează EFE, DPA şi Agerpres. „Nu voi menţiona cifra, deşi nu este un secret că va […]