Fregata „Regina Maria” participă la o nouă misiune NATO

Fregata „Regina Maria”, care este la a treia participare la misiunile unei grupări navale NATO, în acest an, a trecut, prin Strâmtoarea Bosfor şi a ajuns în Marea Marmara, anunță Monitorul Apărării și Securității.

Forţele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică, prin integrarea fregatei „Regina Maria” în gruparea navală permanentă a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care va desfăşura misiuni de asigurare a securităţii aliate, în Marea Mediterana, în perioada 27 octombrie – 30 noiembrie.

Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval şi un detaşament de scafandri de luptă de incursiune la bord. Fregata va pleca sâmbătă, 23 octombrie, din portul militar Constanţa spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 şi pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări asupra statelor Alianţei din bazinul mediteranean. Totodată, fregata „Regina Maria” va participa şi la exerciţiile multinaţionale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forţele Navale ale Turciei, şi „NIRIIS 21”, condus de Forţele Navale ale Greciei.

Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de Armata României. Anul acesta nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deţinut comanda grupării navale a Operaţiei NATO „Sea Guardian”.

Sursă foto: curentul.info

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Israelul găzduieşte „cel mai important” exerciţiu militar aerian

Tue Oct 26 , 2021
Exerciţiu militar aerian se desfășoară alături de un invitat distins: comandantul forţelor aeriene din Emiratele Arabe Unite, ţară care şi-a normalizat recent relaţiile cu statul evreu, relatează Digi 24, citând surse AFP. Acest exerciţiu survine în timp ce planul strategic al armatei pentru 2022 face din Iran ameninţarea numărul unu, […]