Franța va livra aeronavele de luptă Rafale către India fără întârziere

Ambasadorul francez în India, Emmanuel Lenain, a precizat sâmbătă (24.05.2020), că Franța va livra fără întârziere aeronavele militare Rafale către partenerul indian, scrie The Indian Express.

Emmanuel Lenain a menționat că nu există vreun motiv de îngrijorare cu privire la livrare avioanelor, deoarece Franța respectă cu strictețe termenele de furnizare agreate inițial.

Reamintim că în septembrie 2016, India și Franța au semnat un acord în valoare de 7,87 de miliarde de euro pentru furnizarea a 36 de aeronave multirol Rafale. Noile achiziții erau așteptate să aterizeze în India în ultima săptămâna a acestei luni, dar comanda forțelor aeriene indiene nu a primit vreo confirmare din partea producătorului francez Dassault Aviation.

Anterior au existat rapoarte conform cărora Franța nu va putea îndeplini contractul la timp din cauza pandemiei globale de coronavirus. Franța a fost una dintre cele mai afectate țări europene, fiind raportate numeroase cazuri de infectare cu COVID-19 chiar în Bordeaux, situat în apropiere de Merignac, unde se află linia de producție a Rafale.

Baza aeriană Ambala va fi cea în care vor fi dislocate primele patru aeronave de proveniență franceză, o altă escadrilă fiind desemnată la baza aeriană Hasimira din Bengalul de Vest, pentru a contracara amenințarea adversarului chinez.

Sursă foto: economictimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Mulțumiri publice aduse de premierul israelian directorului Mossad pentru acțiunile din timpul pandemiei

Tue May 26 , 2020
Prim ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a avut o întrevedere publică cu directorul Mossad, Yossi Cohen, și i-a mulțumit pentru că a coordonat eforturile de achiziții ale țării în timpul crizei COVID-19. Întâlnirea a reprezentat o rară recunoaștere publică a rolului central pe care agenția de spionaj l-a jucat în timpul […]