Fostul comandant al forțelor SUA în Orientul Mijlociu pentru funcția de secretar al apărării

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, l-a ales pentru funcţia de secretar al apărării pe generalul în retragere Lloyd Austin, care s-a aflat în fruntea comandamentului forţelor americane din Orientul Mijlociu în administraţia Obama, scriu Politico și Reuters, citate de Agerpres.

Prin alegerea generalului Austin (67 de ani), care ar urma să fie primul secretar american al apărării de culoare, Joe Biden a evitat-o pe Michelle Flournoy, care ar fi fost prima femeie în această funcţie şi care fusese considerată drept principala candidată la acest post.

Generalul în retragere Lloyd Austin, care a condus CENTCOM în perioada 2013-2016, va avea nevoie de o derogare din partea Congresului pentru a putea ocupa această poziţie în cadrul executivului american deoarece au trecut mai puţin de şapte ani de când a fost activ în armată. El a fost trecut în retragere în 2016.

Nominalizarea sa ar putea atrage critici din partea cercurilor progresiste având în vedere rolul său în consiliul de administraţie al mai multor companii, inclusiv al corporaţiei producătoare de arme Raytheon Technologies.

Sursă foto: politico.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Hoții au prădat echipamentul radio al unui avion din arsenalul nuclear al armatei ruse

Wed Dec 9 , 2020
Potrivit presei de stat ruse, citată de BBC, hoții ar fi sustras echipamentul radio dintr-un avion militar rus, cunoscut sub numele de „Avionul Apocalipsei”, nume ce i-a fost atribuit ca urmare a rolului său în arsenalul nuclear al țării. Conform rapoartelor, hoții au intrat în avionul Ilyushin Il-80 aflat pe […]