Fost ofițer KGB: opoziția din Belarus aservită Moscovei

Iuri Șveț, fost ofițer al KGB, susține că toți reprezentanții opoziției din Belarus sunt, sub o formă sau alta, aliniați intereselor Moscovei. Fostul ofițer rus declară că deține informații care îl conduc spre ideea că în Belarus nu există opoziție care să sprijine parcursul occidental al țării, așa cum s-a întâmplat în Ucraina.

Iuri Șveț a precizat, într-un interviu pentru jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon, citat de Adevărul, că toți cei trei candidați cu potențial din partea opoziției – Valery Țepkalo, Viktor Babariko și Sergey Tikhonovsky, sunt oameni ai Kremlinului. Cu referire la Babariko, ajuns în închisoare la ordinele lui Lukashenko, spune că a fost sponsorizat masiv de Gazprom.

Fostul ofițer KGB susține că actuala situație din Belarus este doar un rezultat al faptului că politica externă a Federației Ruse față de Belarus a eșuat. Protestele vor continua, iar Lukashenko va renunța la putere în cele din urmă, mai explică Iuri Șveț, referindu-se la liderul din Belarus drept „psihopat” și „politician pentru care puterea înseamnă totul”.

De asemenea, fostul KGB-ist spune că a evaluat poziția Washington-ului și Bruxelles-ului vis-a-vis de Minsk și a observat o totală lipsă de interes a acestora pentru ceea ce se întâmplă în Belarus.

Potrivit lui Iuri Șveț, un critic al regimului de la Moscova, Rusia nu va interveni militar în Belarus pentru că „Rusia nu are armată și nici tehnică modernă”.

Sursă foto: themoscowtimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Diplomat rus expulzat din Norvegia pentru spionaj

Fri Aug 21 , 2020
Prezentam acum două zile cazul unui cetățean norvegian arestat la Oslo pentru presupuse acțiuni de spionaj în favoarea Federației Ruse. Joi (20.08.2020), presa din Norvegia a precizat că guvernul de la Oslo a cerut miercuri expulzarea unui diplomat rus, tot sub acuzația de spionaj – același caz în care este […]