Fost director al serviciului de spionaj britanic confirmă posibilitatea ca pandemia să își aibă originile în laboratoarele din China

Fostul șef al MI6 (Secret Intelligence Service), Sir Richard Dearlove spune că este posibil ca virusul să fi scăpat accidental din laborator, după ce a fost conceput de oamenii de știință chinezi, scrie The Telegraph.

Richard Dearlove, care a petrecut 38 de ani în cadrul serviciului de informații britanic, a declarat că a citit un nou raport științific care sugerează că virusul a fost conceput de oamenii de știință chinezi. Acesta a fost șeful MI6 între 1999 și 2004.

Dearlove a declarat că o lucrare științifică publicată săptămâna aceasta de o echipă de cercetare norvegiano-britanică arată că elementele-cheie din secvența genetică a virusului au fost „inserate” și cel mai probabil nu au evoluat natural.

The Telegraph precizează că, în cadrul studiului, realizat de profesorul Angus Dalgleish de la Spitalul St George’s, de la Universitatea din Londra, și de cercetătorul norvegian Birger Sorensen, oamenii de știință susțin că au găsit „secțiuni introduse pe suprafața virusului SARS-CoV-2”, care ar putea explica modul în care virusul se leagă de celulele umane.

În cadrul podcastului Daily Telegraph’s Planet Normal, Sir Richard Dearlove a sugerat că este posibil ca oamenii de știință să fi experimentat virusul pe lilieci atunci când acesta a scăpat din laborator. De asemenea, el a ridicat problema privind o plată a daunelor din partea Chinei care ar fi responsabilă de pandemie.

„Cred că totul a început ca un accident. Studiul este o contribuție foarte importantă la o dezbatere care începe acum despre cum a evoluat virusul și cum a ieșit și a izbucnit ca pandemie. Se ridică problema, dacă China ar admite vreodată responsabilitatea, va plăti daunele?”, a precizat fostul șef al serviciului britanic de spionaj.

Sursă foto: theaustralian.com.au

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ayatollahul Khamenei: moartea lui George Floyd arată adevărata față a guvernului american

Fri Jun 5 , 2020
Liderul iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri (04.06.2020) că uciderea afro-americanului George Floyd de către polițistul din Minneapolis ne arată adevărata față a SUA. „Infracțiunea comisă împotriva acestui bărbat negru este același lucru pe care guvernul american l-a făcut împotriva întregii lumi”, a spus Ayatollahul Khamenei într-un discurs televizat, […]