Forțele ruse vor primi în decembrie prima aeronavă de luptă din generația a 5-a Su-57 produsă în serie

Ministerul Apărării din Federația Rusă va primi primul avion de luptă Su-57 produs în serie în luna decembrie a acestui an, a declarat luni (02.11.2020) pentru TASS o sursă din industria de apărare.

„Ministerul Apărării va primi primul Su-57 produs în serie, cu motorul operațional în prima etapă, în decembrie acest an și alte patru astfel de avioane în 2021”, a declarat sursa.

Rata de livrare a noului avion de luptă va crește în cele din urmă la 15 avioane pe an, a spus sursa.

„Ca urmare, contractul semnat în 2019 pentru 76 de aeronave Su-57 până în 2028 va fi îndeplinit la timp”, a subliniat sursa.

Su-57 este un avion de luptă multi-rol din a cincea generație conceput pentru a distruge toate tipurile de ținte aeriene, terestre și navale. Su-57 dispune de tehnologie stealth cu utilizarea pe scară largă a materialelor compozite, este capabil să dezvolte viteze de croazieră supersonică și este dotat cu cele mai avansate echipamente radio-electronice la bord, dar și armament plasat în interiorul fuselajului său.

Avionul a fost testat cu succes în condițiile de luptă din Siria, iar armamentul va include rachete hipersonice, mai explică TASS.

Sursă foto: ainonline.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atac la Viena – terorist cunoscut pentru conexiunile cu ISIS, arestat în 2019 și eliberat condiționat după 7 luni

Tue Nov 3 , 2020
Patru persoane au fost ucise și mai multe rănite într-un atac armat, după o operațiune teroristă desfășurată simultan, în mai multe locații din centrul Vienei, în seara zilei de 02.11.2020. Unul dintre teroriștii care au creat haos noaptea trecută pe străzile din Viena a fost împușcat de trupele de intervenție […]