Forțele ruse monitorizează acțiunile USS Porter în Marea Neagră

Forțele Districtului militar de sud al Federației Ruse au început monitorizarea distrugătorului american USS Porter, din clasa Arleigh-Burke, care a intrat în Marea Neagră, a precizat Centrul Național de Management al Apărării, citat de TASS.

Agenția militară a menționat că distrugătorul a navigat miercuri (17.06.2020) prin Marea Neagră. „Forțele și echipamentele Districtului militar de sud urmăresc nava pentru a reacționa în timp util la eventualele incidente din Marea Neagră”, se arată în comunicat.

Tot miercuri, serviciul de presă al Flotei a 6-a al Marinei SUA, din cadrul căreia face parte USS Porter, a anunțat că nava a început să se deplaseze în Marea Neagră pentru a participa la exerciții alături de aliații NATO și partenerii din regiune. Este a treia oară când USS Porter intră în Marea Neagră în acest an.

Nava americană a navigat ultima dată în Marea Neagră în aprilie, iar la începutul lunii mai a intrat în Marea Barents, împreună cu distrugătoarele Roosevelt și Donal Cook.

Sursă foto: defencetalk.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Peste 500 de ținte PKK distruse de armata turcă

Thu Jun 18 , 2020
În cadrul operațiunii „Claw-Tiger”, forțele armate turce au distrus peste 500 de ținte PKK în regiunea Haftanin, din nordul Irakului. Potrivit surselor de securitate, în primele 36 de ore ale operațiunii, forțele turce au lovit peste 500 de ținte ale grupului terorist PKK, cu avioane F-16, focuri de artilerie și […]