Forțele pentru Operații Speciale din SUA: C4 mai important ca oricând

Pe măsură ce tehnologiile de comunicații din zona comercială se dezvoltă extrem de rapid, mai rapid decât decât pot fi acestea asigurate de sistemele furnizate de guvern, forțele de operațiuni speciale din SUA resimt nevoia de evoluție pentru a ajunge la același nivel cu tehnologiile comerciale, arată Breaking Defense.

„Spațiul concurențial se extinde, dar nu suntem singurii care îl extind”, a declarat colonelul Michael McGuire, directorul de dezvoltare al Comandamentului pentru Operații Speciale (SOCOM), la o conferință recentă din domeniul operațiilor speciale. În luptele viitoare, „toți vom avea aceleași instrumente”, a adăugat el. „Trebuie să acceptăm acest lucru și să folosim instrumentele pe care le avem disponibile, poate că suntem mai în urmă decât credem”.

Conferința anuală SOFIC, care se organizează în fiecare an în luna mai la Tampa (Florida), pentru ca aduce la aceeași masă industria de apărare și Comandamentul pentru Operațiunile Speciale pentru a discuta despre prioritățile de modernizare.

Anul acesta conferința s-a desfășurat în format virtual din cauza pandemiei. Cu toate acestea, discuțiile au fost dominate de un sentiment de îngrijorare cu privire la iminența unor conflicte armate și de teama Pentagonului că adversarii săi vin puternic din urmă.

„Am deținut supremația în spectrul aerian, al spațiului și în cel electronic”, a declarat James Smith, șeful direcției de achiziții al SOCOM. „Aș spune că deja s-a schimbat acest lucru. Ne aflăm într-un mediu contestat, unde trebuie să luptăm pentru spațiul aerian și spectrul electronic”, a adăugat acesta

Posibilitatea de a comunica și de a transmite datele între operatorii din teren și posturile de comandă aflate la sute sau mii de kilometri distanță a părut să fie una dintre temele preferate ale evenimentului, cu o preocupare evidentă pentru capacitățile avansate de interceptare și hacking ale chinezilor, rușilor și chiar iranienilor.

În lumea extrem de digitalizată de astăzi, cu atacuri cibernetice și război informațional, cred că C4 este mai important acum decât a fost vreodată”, a declarat Deborah Woods, care conduce biroul de comandă, control, comunicații și computere al Comandamentului pentru Operații Speciale.

Asigurarea echipelor de operații speciale și protejarea lor în fața atacurilor electronice executate de adversar pare să fie una dintre componentele critice ale activităților de planificare și derulare a operațiilor militare în viitor.

„Cheia acestor eforturi de modernizare digitală este axată pe eficiența interfețelor se presupun comunicarea de la om la mașină, de la mașină la om, și din ce în ce mai mult, de la mașină la mașină”, a declarat Lisa Costa, responsabilul principal pe zona de informații a Comandamentului. Dezvoltarea este axată pe patru elemente, în special, a spus Lisa Costa – mobilitate, culegerea de informații, dominare cibernetică și operaționalizare rapidă a inovației. „Vrem sisteme care să poată citi și scrie automat cu viteza în care se derulează acțiunile în spațiul de luptă”, a adăugat aceasta.

Colonelul Chuck Daily, șeful programelor de sisteme de comunicații al SOCOM a precizat că învățarea automată și inteligența artificială sunt aplicate în ceea ce privește colectarea, analiza și diseminarea informațiilor, dar mai important de atât este capacitatea de a elimina balastul și de a ajunge cât mai rapid la informațiile corecte și relevante, care să sprijine cele mai bune decizii în câmpul de luptă.

Sursă foto: shadowspear.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Spitalul Militar Central va implementa aplicația „Coronavirus COVID-19 România”

Fri Jun 12 , 2020
Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „dr. Carol Davila” a câștigat, cu aplicația Coronavirus COVID-19 România, concursul de proiecte inițiat recent de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, arată MApN într-un comunicat emis vineri (12.06.2020). Competiția, în care au […]