Forțele pentru operații speciale din Polonia interesate de sistemul israelian Drone Dome

Forțele armate poloneze și în special comandamentul pentru operații speciale continuă să își manifeste interesul față de sistemul israelian de apărare împotriva aeronaveleor fără pilot Drone Dome. Reprezentanții forțelor poloneze pentru operații speciale au participat la prezentarea inițială a capabilităților sistemului, ce a avut loc în Israel, în 2019. Un alt astfel de eveniment urmează să fie organizat în Polonia în lunile ce urmează, scrie Milmag.

„Am prezentat sistemul într-un eveniment organizat la Varșovia în martie 2019. Au participat reprezentanți ai mai multor organizații de securitate și apărare poloneze, precum statul major al armatei poloneze, serviciul de securitate de stat, poliția de frontiera, Agenția de Informații Poloneză, comanda forțelor pentru operații speciale, comanda forțelor de apărare teritorială, centrul de operații aeriene și agenția pentru servicii de navigație aeriană. Încă de la respectivul eveniment, am fost în discuții constante cu forțele pentru operații speciale poloneze”, a spus col. (r) Meir B., director de dezvoltare a afacerilor la divizia de apărare aeriană a companiei israeliene Rafael.

În decembrie 2019, reprezentanții forțelor pentru operații speciale din Polonia s-au deplasat în Israel pentru o prezentare live, care a avut loc la centrul de testare al celor de la Rafael, din sudul țării, de la Shdema. La eveniment au participat și oficiali ai Ministerului Apărării din Polonia (MOD), ai Ambasadei Polonei în Israel și ai Grupului de armament polonez (Polska Grupa Zbrojeniowa, PGZ).

„Recent am primit o solicitare de a veni în Polonia, imediat ce pandemia de coronavirus este sub control pentru a efectua o demonstrație locală a capacităților sistemului Drone Dome.” a adăugat col. (r) Meir B.

Potrivit acestuia, o serie de alte instituții din Polonia manifestă interes pentru sistemul Drone Dome, unele dintre ele companii civile din sectorul energetic local.

Sursă foto: rafael.co.il

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atacuri cu rachete în și din Fâșia Gaza pe fondul planului de anexare a teritoriilor ocupate de palestinieni

Sun Jun 28 , 2020
Israelul a lovit mai multe ținte ale Hamas din Fâșia Gaza, sâmbătă dimineață (27.06.2020), după ce două rachete au fost lansate în Israel din enclava de coastă, vineri seara, potrivit armatei israeliene (IDF), informează Jewish News Syndicate. Avioanele de vânătoare israeliene au lovit un atelier de fabricare a rachetelor și […]